Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، اگرچه سه سال از آغاز به کار ستاد احیای دریاچه ارومیه می‌گذرد و افزایش تراز دریاچه ارومیه و برخی پیشرفت ها در این حوزه باعث خوشحالی فعالان محیط‌زیست شده بود، اما در ماه‌های اخیر با کاهش تراز این دریاچه دوباره فعالان این عرصه از وضعیت آن ابراز نگرانی می‌کنند.

مسعود تجریشی؛ مدیردفتر تلفیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت دریاچه ارومیه گفت: در زمان تشکیل کمیته احیای دریاچه ارومیه مقرر شد؛ ظرف مدت سه سال دریاچه را به حالت تثبیت برسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از محققین معتقد بودند که اگر دریاچه تثبیت نشود؛ قطعا از بین خواهد رفت.

او با بیان اینکه هیچ دریاچه نمکی در جهان با شرایط مشابه دریاچه ارومیه اینگونه حجم آب آن کم نشده، تصریح کرد: سهم تغییر اقلیم در کاهش آب دریاچه ارومیه ۲۰ درصد است و در حقیقت در این سال‌ها ۲۰ درصد کاهش بارش داشتیم، اما کل حجم آبی که کم شده ۱.۸ میلیارد مترمکعب است. آب این دریاچه از طریق سیلاب‌ها تامین می‌شده و در این سال‌ها بجای اینکه این آب وارد دریاچه شود به وسیله سدها ذخیره شده و در بخش کشاورزی مصرف شده است.

مدیر دفتر تلفیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اراضی کشاورزی در این منطقه خاطرنشان کرد: در اوایل انقلاب اراضی کشاورزی با کشت آبی در نزدیکی دریاچه ارومیه ۳۰۰ هزار هکتار بوده، اما در حال حاضر بیش از ۵۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی کشت آبی است، بنابراین حدود ۲ میلیارد مترمکعب در سال مازاد مصرف نسبت به ۴۰ سال پیش دارد. همچنین ۲ میلیارد مترمکعب آب هم به دلیل کمبود بارش کم شده است. بنابراین سالیانه ۴ میلیارد مترمکعب آب کمتر وارد این دریاچه می‌شود.

تجریشی اظهارکرد: بنابران سهم عدم مدیریت مناسبت و ندیدن نیاز زیست محیطی در خشک شدن این دریاچه در سال‌‌های اخیر بیشتر از نوسانات اقلیمی است. امسال نیز به دلیل نبود رطوبت در منطقه و کمبود آب دریاچه، تبریز در عرض ۴۰ سال گذشته گرمترین درجه حرارت را داشته است.

او ادامه داد: همچنین بسیاری از مناطق در شمال دریاچه که در هیچ زمانی یخ‌زدگی نداشتند به دلیل نبود آب در دریاچه در سال‌های اخیر یخ زده بطوریکه حتی درختان گردو در باغات نیز یخ می‌زنند و البته باد محلی در منطقه ایجاد شده چرا که در گذشته آب دریاچه انرژی خورشید را مستهلک می‌کرد، اما در این سال‌ها انرژی خورشید باعث ایجاد گرما در کف رودخانه می‌شود و انرژی حاصل از آن باد‌های محلی ایجاد می‌کنند و متاسفانه با توجه به اقداماتی که برای احیای دریاچه ارومیه صورت گرفته همچنان این اتفاقات رخ می‌دهد البته شدت آن به نسبت گذشته کمتر شده است.

مدیر دفتر تلفیق وبرنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اقدمات صورت گرفته در سه سال اخیر برای احیای دریاچه ارومیه گفت: کانون‌های گرد و غبار شناسایی و گیاهان در منطقه کاشته شده‌اند و امسال نیز به نسبت میانگین سه سال قبل ۶۰ درصد غبار در این منطقه کم شده است، اما همچنان وجود دارد.

تجریشی با تاکید بر عدم تامین اعتبارات بیان کرد: مقرر شده بود در سال ۹۵ بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای احیای دریاچه اعتبارات در نظر بگیرند که از این میزان ۲۰۰ الی ۳۰۰ میلیارد آن شب عید سال گذشته تامین و ۲۰۰ میلیارد تومان هفته گذشته پرداخت شد و ۷۰۰ میلیارد تومان همچنان باقی مانده است و برای سال ۹۶ نیز هنوز اعتباری در نظر گرفته نشده است.

او درباره برنامه این ستاد برای تثبیت آب دریاچه پس از احیا گفت: یک نهادی در برنامه احیای دریاچه ارومیه در نظر گرفته بودیم با نام مرکز آینده پژوهی و سازمان محیط زیست بعد از منحل شدن ستاد همه امور را در دست می‌گیرد و مدیریت کل تالاب را عهده‌دار می‌شود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۳۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم فعالیت سامانه ناپایدار در خراسان رضوی/افزایش سرعت وزش باد پیش بینی شده است

به گزارش قدس خراسان، زهرا آهنگرزاده اظهار کرد: انتظار می‌رود فردا یکشنبه نیز با شدت کمتر بارش‌های رگباری پراکنده به ویژه در نواحی شمالی و ارتفاعات استان تداوم یابد.

کارشناس مرکز پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی ادامه داد: طی فعالیت این سامانه بارشی در استان خراسان رضوی به ویژه در نواحی کوهستانی و سردسیر، کاهش میدان دید هم به علت مه گرفتگی دور از انتظار نیست ضمن این که افزایش سرعت وزش باد هم باعث وزش باد شدید لحظه‌ای در برخی نقاط همراه با گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا و احتمال بروز خسارت خواهد بود.

وی گفت: از امروز نیز روند تدریجی افزایش دمای هوا در اکثر نقاط استان آغاز شده است که این روند افزایش دما تا سه شنبه هفته جاری ادامه خواهد داشت اما روز دوشنبه نیز به طور موقت جوی به نسبت پایدار در استان حاکم خواهد بود.

آهنگرزاده افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته دمای هوای مشهد بین ۱۳ تا ۱۷ درجه سلسیوس بالای صفر در نوسان بود که بیشینه دمای هوای امروز مشهد ۲۳ درجه سلسیوس و کمینه دمای هوای امشب مشهد به ۱۲ درجه سلسیوس می‌رسد.

کارشناس مرکز پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی ادامه داد: زاوه با کمینه دمای هوای ۱۰ درجه سلسیوس و درگز با بیشینه دمای هوای ۲۷ درجه سلسیوس به ترتیب خنک‌ترین و گرم‌ترین شهرهای خراسان رضوی طی ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.

وی گفت: همچنین طی این بازه زمانی بیشترین شدت وزش باد از شهرستان‌ رشتخوار با ۴۰ کیلومتر در ساعت به ثبت رسیده است.

آهنگرزاده با بیان این که طی شبانه روز گذشته از ایستگاه هواشناسی فرودگاه مشهد ۱.۳ میلیمتر بارندگی ثبت و گزارش شده است افزود: طی این مدت نیز بیشترین میزان بارش از شهرستان‌های کاشمر با ۱۹.۲ میلیمتر، خلیل آباد با ۱۴.۵ میلیمتر، تربت حیدریه با ۱۰ میلیمتر، بردسکن با ۹.۵ میلیمتر، ریوش با هشت میلیمتر، داورزن با ۷.۶ میلیمتر، بجستان با ۶.۵ میلیمتر و فرودگاه سبزوار با ۵.۴ میلیمتر ثبت و گزارش شده است.

دیگر خبرها

  • تداوم فعالیت سامانه ناپایدار جوی در خراسان رضوی/افزایش سرعت وزش باد پیش بینی شده است
  • تداوم فعالیت سامانه ناپایدار در خراسان رضوی/افزایش سرعت وزش باد پیش بینی شده است
  • هوای اصفهان گرم‌تر می‌شود/ تداوم وزش باد شدید
  • برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد
  • بازگشت هوای زمستانی به شهرهای استان خوزستان و خاموش شدن کولرها
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی استان اصفهان نسبت به کل کشور
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی اصفهان نسبت به کل کشور
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • افزایش ۱۷ درصدی توزیع کود کشاورزی درآذربایجان غربی
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول